רוצה להתגרש או לא
הוגשה נגדי תביעת גירושין ואני לא רוצה להתגרש – האם ניתן לכפות גירושין?
המצב הוא כזה: שלומית מעוניינת להתגרש מיפתח. היא מגישה תביעת גירושין בבית המשפט לענייני משפחה, ורוצה לקדם את ההליכים במהירות האפשרית. יפתח מודיע שהוא לא בעסק. הוא מכריז כי מבחינתו הוא רוצה להמשיך את חיי הנישואין כפי שהם. מה עושים?
ישנן שתי אפשרויות העומדות בבסיסו של תרחיש שכזה: אפשרות ראשונה, אחד מבני הזוג רוצה להתגרש והשני באמת ובתמים מעוניין לתת לקשר הזדמנות נוספת ולא לסיימו. אפשרות שנייה – שני בני הזוג רוצים להתגרש, ואחד מהם מביע התנגדות לגירושין כטקטיקה להשיג מטרות בתהליך הגירושין.
אם מדובר באפשרות הראשונה, עומדות בפני בן הזוג שאינו רוצה להתגרש מספר דרכים: הוא יכול לשכנע את הצד השני לפנות לייעוץ, גישור, טיפול וכדומה, על מנת לעבוד על הקשר, לפתור את הסכסוך ולהגיע לאיזון של הזוגיות והמשכה. במקביל או בנפרד- יש מקום לפנות לייעו
ץ אישי כלשהו ולבחון את עצמכם – מדוע אתם מסרבים להיפרד, מה נכון עבורכם, מה יעשה לכם טוב. ייתכן שההיאחזות בקשר הבעייתי היא עצמה נובעת ממקורות הרסניים אשר בתוך הנפש, שכדאי לפרק.
דרך נוספת היא לפנות לבית הדין הרבני ולהגיש תביעה לשלום בית. במידה והתביעה מתקבלת יכול בית הדין להורות לצדדים לפעול למען כינון שלום בית באמצעים כמו: כניסה לתהליך טיפול זוגי, מתן צו כי מגיש/ת התביעה ימשיך להתגורר בבית המגורים המשותף, ואף דחיית תביעת גירושין שהוגשה על ידי הצד השני. מובן לכל בר דעת כי לא ניתן לכפות על אדם להמשיך במערכת יחסים שאיננו מעוניין להיות בה, או לגור בכפיפה אחת עם אדם שאיננו רוצה לגור איתו, אך בית הדין כן נותן אפשרות לתיקון ושיקום הנישואין. בית הדין יפעל להשגת שלום בית במיוחד במקרים בהם יש במשפחה ילדים קטנים, או במקרה בהם הוא מתרשם כי יש סיכוי אמיתי לשיקום. פעולה זו, של הגשת תביעה לשלום בית, יכולה להעניק לאשה מספר יתרונות כמו קבלת דמי מזונות זמניים ושמירה על בית המגורים לפחות לתקופה שהוגדרה.
לעיתים קרובות מדי, משתמש אחד מבני הזוג בהתנגדות לגירושין כמניפולציה להשגת מטרותיו. הסירוב להתגרש מפעיל לחץ על הצד השני לוותר על תביעותיו וזכויותיו ובלבד שהתהליך יתקדם. גם הגשת תביעה לשלום בית מוגשת באופן רווח שלא בתום לב ומתוך רצון אמיתי בהשלמה, אלא כדי להשיג נקודות במאבק, כגון צו איסור מכירת הבית או מזונות, וכן כדי לעכב את התהליך מסיבות שונות שמהן מרוויח הצד הסרבן.
חשוב לציין שסרבנות גט מתמשכת יכולה להיות בעייתית מאד ואף להקים כנגד הסרבן סנקציות שונות מטעם בית הדין במטרה לגרום לו להסכים לתת גט, כמו שלילת רישיון נהיגה, איסור יציאה מהארץ, סנקציות בנקאיות כספיות, ואף מאסר.
רוצה להתגרש – מה התהליך?
לא תמיד תוכל להחזיק יחדיו את כל המשפחה כפי שתמיד חלמת. לעיתים קרובות, מגיע הרגע בו אתה רוצה להתגרש ולפתוח דף חדש. במקרה כזה, יש לעשות ככל יכולתך ולהבטיח שהליך הגירושין יהיה נטול סיבוכים ומהיר וכמובן – שהתוצאות יהיו הוגנות ולא יקפחו אף צד, במיוחד כאשר מעורבים בכך ילדים. עורך הדין נתנאל ירימי מעמיד לרשותכם את ניסיונו ומומחיותו בתיקי גירושין כדי להוביל אתכם לתוצאה הסופית בצורה המיטבית. אינכם רוצים לעבור זאת לבד.
רוצה להתגרש? למד מה ניתן לעשות:
- ראשית, לא נגררים למטען הרגשי שעלול להעכיר את התהליך – ומבקשים עזרה ותמיכה בכל מה שקשור להתמודדות הרגשית והמנטלית. אל תהיו לבד ומצאו מישהו שיהיה לצדכם.
- פונים לעורך דין שמנוסה בתחום יחסי אישות, שיילחם למענכם וייצג אתכם בצורה הטובה ביותר. חשוב לוודא שיש לו גישה חיובית תהליך ואמונה בצדקת הדרך. בסופו של דבר, תצטרכו לחזור לחיים ולהמשיך ולכן עליכם להאמין בעצמכם שתגיעו ליום שבו הכול יהיה לטובה.
- כל החלטה חייבת להיות הגיונית ולא רגשית. וזאת, משום שהיא עלולה להביא אתכם למצוקה ולתוצאות בלתי הפיכות – במיוחד בענייני רכוש וכספים. אם בחרתם בעורך דין שייצג אתכם עדכנו אותו בכל צעד, מהלך או התלבטות ואל תעשו דבר שיפתיע אותו וישבש את הליכי הגירושין. כשעורך דין מייעץ הוא יודע לקחת בחשבון כל מפנה ולכן עליו להיות מעודכן בכל תפנית. אחרת, לא תצליחו כפי שרציתם.
- גם אם החלטתם בסופו של דבר ללכת על ניסוח הסכמות ביניכם לבד – וללא עורך דין, מומלץ בחום להתייעץ אתו לפני כן כדי לקבל נקודות מבט ודגשים לפעול לפיהם. וזאת, כדי להבטיח את האינטרסים שלכם. זה לא סותר את הרצון הטוב בפרידה בהסכמה, אך זה בהחלט מוסיף ידע חיוני לצורך קבלת ההחלטות.
להתגרש נכון
יש כזה דבר להתגרש נכון וטוב יותר. מעוניין להתגרש? עדיף לקבל ליווי וייצוג של עורך דין שיכול להפוך את ההליך לקל ומהיר יותר. עורך הדין נתנאל ירימי נמצא שם בדיוק בשביל זה. למעשה, מומחה זה מעמיד לרשותכם את ניסיונו והכשרתו המקיפים לצורך ניהול התהליך על הצד הטוב ביותר.
מידע נוסף בנושא
רוצה להתגרש איך מתחילים
לקחת את החיים שלך ולפרק את כל מה שבנית זה לא קל, זה מסובך ומורכב רגשית. זה מחייב היערכות נכונה שאינה יכולה להיעשות לבד ללא ייעוץ. כך שאם גם את או אתה רוצה להתגרש איך מתחילים, חשוב לדעת כי השלב הראשון יהיה בפניה אל עורך דין מקצועי. בעזרתו של עו"ד נתנאל ירימי. תוכלו גם אתם להכיר את הצעדים הראשונים שיהיה עליכם לקחת בדרך מבלי לטעות. יש טעויות רבות שמתגרשים עושים והן היו יכולות להימנע כבר מזמן, וזה בדיוק מה ששירותיו של עו"ד מנוסה בתחום נועדו למנוע.
רוצה להתגרש איך מתחילים בתהליך?
- ראשית, אסור להיגרר לתגובות אלא לנהל את עצמכם נכון, ולהכין את המהלך כמה שיותר זמן מראש. זה מחייב היערכות כספית לא רק לתשלום לצעדים המשפטיים, אלא גם לצורך הישרדות ובניית העתיד שלכם כחד הוריים או כיחידים בלי ילדים שלא היו אולי עצמאים כלכלית. את כל זה תוכלו לברר בייעוץ של עו"ד מנוסה, בפריסה נכונה של התמונה הפיננסית שלכם ובקבלת הערכות מחיר כמה זה יעלה בשני התרחישים, הנקי והקצר והמורכב והארוך.
- חשוב יהיה להכין את עצמכם נפשית ומנטלית קודם כל להיות לבד, לעבור את כל התהליך של ההיפרדות עם עצמכם כדי שתוכלו לשלוט בתגובות שלכם ולהתנהל רגשית בצורה מאוזנת יותר. אילו האנשים היו נוהגים בהיגיון, מתכננים הכל ונוקטים הידברות במקום התנגחות, הרבה מקרי גירושים בוודאי היו מסתיימים בתוך זמן קצר יותר ועם הרבה פחות עגמת נפש ונזקים נפשיים לכל הצדדים.
- הכינו לכם אנשי מקצוע ורשימת מצאי של כל מה שיש לכם והיערכו בהתאם. זוהי העצה המעשית ביותר שאפשר לקבל כדי להתכונן. זה כולל רשימת נכסים פיננסיים ונכסים אחרים, עניינים אחרים שקשורים לילדים, לרכוש משותף, לחלוקת סמכויות, לסידורים בירוקרטיים, לייעוץ פסיכולוגי ופיננסי, כדי שתגיעו כמה שיותר מוכנים לפחות בפן המעשי בחיים.
בוחרים להתגרש נכון
כדי להתגרש בצורה הנכונה, כדאי יהיה להיעזר באנשי מקצוע שאינם דוחפים אתכם לקרבות. עו"ד נתנאל ירימי נוקט גישה דומה אצל כל מי שרוצה להתגרש, כדי להבטיח תוצאות יעילות, מהירות וכמה שיותר לשביעות רצונכם. בניגוד למיתוס, זה אפשרי כאשר לא מערימים קשיים ועושים מה שעורך הדין הנכון מייעץ לכם.
לייעוץ ראשוני מיידי
השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר
עוד בנושא
גירושין פיקטיביים
קרא עוד
קיבלתי תביעת גירושין - מה עושים?
קרא עוד
תהליך גירושין
קרא עוד
עורך דין גירושין - שאלות ותשובות
כבר בראשית הליכי הגירושין בין בני הזוג מתבקשת, כעניין ברור מאליו, הכרעה בשאלה בידי מי יוחזקו הילדים לאחר הפירוד בין הוריהם. כל אחד מההורים זכאי להגיש לבימ"ש למשפחה תביעת משמורת שבה הוא תובע כי הילדים יישארו בחזקתו ויתגוררו עמו לאחר הפירוד. בדרך כלל ימנה ביהמ"ש פקידת סעד לשם בדיקה ומתן חוות דעת בשאלה מי מבין ההורים הוא המתאים ביותר להיות ההורה המשמורן. במקרים המתאימים יוסיף ביהמ"ש וימנה מומחה בתחום בריאות הנפש לצורך ביצוע בחינה מעמיקה יותר של מסוגלותם ההורית של ההורים. יודגש כי בחוק גם קיימת קביעה כללית (הניתנת לסתירה), כי ילדים עד גיל 6 יהיו במשמורת האם. בדרך כלל, קובע ביהמ"ש כי הילדים המשותפים יהיו במשמורת האם למרות שיש מקרים יוצאי דופן שבהם יקבע ביהמ"ש כי הילדים יהיו בחזקת האב וזאת בדר"כ בעקבות חוות דעת חד משמעית של פקידת הסעד ו/או המומחה למסוגלות הורית.
כאמור הסמכות לדון בתביעות הנ"ל הנן בידי בימ"ש למשפחה. אולם, בתנאים מסויימים גם ביה"ד הרבני יכול לדון בתביעות אלה. במסגרת תביעה לגירושין המוגשת לביה"ד, ורק במסגרת תביעת לגירושין, ניתן לצרף ולכרוך את התביעות הנ"ל: משמורת ילדים, מזונות אשה ותביעות רכוש, ולהגישן כחלק מתביעת הגירושין לביה"ד הרבני. יודגש כי ישנם תנאים מקדמיים שצריכים להתקיים על מנת שביה"ד יהיה מוסמך לדון בתביעות המצורפות ובהם התנאי העיקרי שתביעת הגירושין וצירוף יתר התביעות נעשו מתוך רצון וכוונה אמיתיים להתגרש ולא רק ממניעים טקטיים ומוך רצון לרכוש יתרונות על פני בן הזוג האחר. עוד יודגש כי מזונות ילדים לא ניתנים לצירוף וכריכה לתביעת גירושין והם תמיד יהיו בסמכות ביהמ"ש למשפחה.
כשקיים סכסוך בין בני זוג, זכאית האשה להגיש בכל עת לבימ"ש למשפחה תביעה נגד בעלה לתשלום למזונות ילדים. תביעה זו הנה תביעה לחייב את הבעל לשאת בכל ההוצאות הכרוכות בכלכלתם ובגידולם של הילדים והיא כוללת את כל הצרכים להם זקוקים הילדים החל ממזון, דרך לבוש, לימודים, בריאות, וכלה בדיור והוצאות החזקת דיור. ככלל, עפ"י החוק החל כיום על יהודים, חובת תשלום מזונות לילדים המשותפים, ככל שמדובר בצרכים הכרחיים, חלה באופן בלעדי על הבעל. יודגש כי קיימים מקרים ומצבים שבהם תחול על האם חובה להשתתף במזונות הילדים, כמו למשל במקרה שמדובר בילדים שמעל גיל 6 שנים, וכאשר האם עובדת ומשתכרת בשיעור שמעבר לנדרש לכיסוי צרכיה שלה.
כל אחד מבני הזוג זכאי להגיש לביהמ"ש למשפחה תביעה לקבוע כי רכוש וזכויות מכל סוג שנצברו במשך שנות הנישואין ע"י בן הזוג השני הוא רכוש משותף ו/או במקרים המתאימים תביעה הפוכה, לקבוע כי רכוש מסויים אינו רכוש משותף (למשל רכוש שהגיע לבן הזוג בירושה). בתביעה זו ניתן גם לבקש לפרק את השיתוף ברכוש שבין בני הזוג ולחלקו ביניהם בין בדרך של מכירה בין בדרך אחרת של חלוקה.