עורך דין גירושין במרכז
עבודתם של עורכי דין הינה מסועפת ומורכבת, אך נראה שעבודתו של עורך דין גירושין הינה מורכבת על אחת כמה וכמה. כדי לוודא כי תיק הגירושין שלכם מתנהל על הצד הטוב ביותר, תוכלו לפנות לעורך דין גירושין ירימי נתנאל, עשיר הניסיון, שיטפל בנושא העדין והמורכב במלוא הרגישות והמקצועיות כדי להבטיח את שלומם של כל המעורבים במקרה.
על עולמו של עורך דין גירושין במרכז
עורך דין גירושין מתמודד עם אנשים בסיטואציה רגישה בה התא המשפחתי מתפרק ובני הזוג נותרים לאסוף את השברים. עבודתו של עורך דין המתמחה בגירושין כוללת בדרך כלל את תחומי הסיוע הבאים:
- פגישת ייעוץ – בפגישה זו עורך הדין מקדיש את זמנו כדי ללמוד את הלקוח ואת הרקע שהובילו לרצות להתגרש. ייתכן, כי מקרים מסוימים נוצרו בשל מחלוקות ארעיות ובהחלט ניתן לגשר עליהן, ובמקרה כזה עורך הדין עשוי להכווין לשירותי גישור לשלום בית. במקרים בהם נראה כי הרקע לגירושין הוא רקע משמעותי והמחלוקת אינן ניתנות לפשרה, עורך הדין יאסוף את הנתונים וההוכחות כדי להוכיח את העילה לגירושין, ויפעל לגבש תכנית עבודה אסטרטגית.
- מסכימים להתגרש – פתיחת תיק גירושין מתבצעת בדרך כלל בבית המשפט וכוללת משפט שעשוי להיות ארוך ומפרך (גם מבחינה רגשית), בייחוד אם אחד מהצדדים אינו מסכים להתגרש. הסכם גירושין יאפשר לבני הזוג להתדיין בסביבה בטוחה ורגועה על הצורך בגירושין ויאפשר להם להגיע להסכמה על המחלוקות השונות (משמורת על ילדים, חלוקת רכוש ועוד).
איך בוחרים עורך דין?
בפתיחת תיק גירושין אתם זקוקים לא רק לעורך דין ממולח ומנוסה, אלא גם לאדם רגיש, בעל אוזן קשבת שאינו מעוניין ליצור מחלוקות שלא לצורך ולהעכיר את האווירה, אלא בקיא בחשיבותה של תקשורת ידידותית כניסיון למזער את הנזקים עבור כל המעורבים. במקרים בהם הזוג המתעתד להתגרש הם בעלי ילדים, עורך דין שינתב את הגירושין לדרך של שלום ופשרות ויאפשר לבני הזוג להתנהל באופן מכבד ובוגר, יצמצמם את הנזקים הרגשיים מנת חלקם של הילדים. בנוסף, חשוב כי עורך הדין יהיה מקצועי ובקיא בכל מערכת המשפט כדי שלא יבצע עבודה שרלטנית וחפיפה, אלא עבודה יסודית, מדוקדקת ומוקפדת.
לייעוץ ראשוני מיידי
השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר
עוד בנושא
פגישות ייעוץ
קרא עוד
הליך גירושין מה עושים?
קרא עוד
רוצה להתגרש פנו עכשיו לעו"ד גירושין
קרא עוד
עורך דין גירושין - שאלות ותשובות
כבר בראשית הליכי הגירושין בין בני הזוג מתבקשת, כעניין ברור מאליו, הכרעה בשאלה בידי מי יוחזקו הילדים לאחר הפירוד בין הוריהם. כל אחד מההורים זכאי להגיש לבימ"ש למשפחה תביעת משמורת שבה הוא תובע כי הילדים יישארו בחזקתו ויתגוררו עמו לאחר הפירוד. בדרך כלל ימנה ביהמ"ש פקידת סעד לשם בדיקה ומתן חוות דעת בשאלה מי מבין ההורים הוא המתאים ביותר להיות ההורה המשמורן. במקרים המתאימים יוסיף ביהמ"ש וימנה מומחה בתחום בריאות הנפש לצורך ביצוע בחינה מעמיקה יותר של מסוגלותם ההורית של ההורים. יודגש כי בחוק גם קיימת קביעה כללית (הניתנת לסתירה), כי ילדים עד גיל 6 יהיו במשמורת האם. בדרך כלל, קובע ביהמ"ש כי הילדים המשותפים יהיו במשמורת האם למרות שיש מקרים יוצאי דופן שבהם יקבע ביהמ"ש כי הילדים יהיו בחזקת האב וזאת בדר"כ בעקבות חוות דעת חד משמעית של פקידת הסעד ו/או המומחה למסוגלות הורית.
כאמור הסמכות לדון בתביעות הנ"ל הנן בידי בימ"ש למשפחה. אולם, בתנאים מסויימים גם ביה"ד הרבני יכול לדון בתביעות אלה. במסגרת תביעה לגירושין המוגשת לביה"ד, ורק במסגרת תביעת לגירושין, ניתן לצרף ולכרוך את התביעות הנ"ל: משמורת ילדים, מזונות אשה ותביעות רכוש, ולהגישן כחלק מתביעת הגירושין לביה"ד הרבני. יודגש כי ישנם תנאים מקדמיים שצריכים להתקיים על מנת שביה"ד יהיה מוסמך לדון בתביעות המצורפות ובהם התנאי העיקרי שתביעת הגירושין וצירוף יתר התביעות נעשו מתוך רצון וכוונה אמיתיים להתגרש ולא רק ממניעים טקטיים ומוך רצון לרכוש יתרונות על פני בן הזוג האחר. עוד יודגש כי מזונות ילדים לא ניתנים לצירוף וכריכה לתביעת גירושין והם תמיד יהיו בסמכות ביהמ"ש למשפחה.
כשקיים סכסוך בין בני זוג, זכאית האשה להגיש בכל עת לבימ"ש למשפחה תביעה נגד בעלה לתשלום למזונות ילדים. תביעה זו הנה תביעה לחייב את הבעל לשאת בכל ההוצאות הכרוכות בכלכלתם ובגידולם של הילדים והיא כוללת את כל הצרכים להם זקוקים הילדים החל ממזון, דרך לבוש, לימודים, בריאות, וכלה בדיור והוצאות החזקת דיור. ככלל, עפ"י החוק החל כיום על יהודים, חובת תשלום מזונות לילדים המשותפים, ככל שמדובר בצרכים הכרחיים, חלה באופן בלעדי על הבעל. יודגש כי קיימים מקרים ומצבים שבהם תחול על האם חובה להשתתף במזונות הילדים, כמו למשל במקרה שמדובר בילדים שמעל גיל 6 שנים, וכאשר האם עובדת ומשתכרת בשיעור שמעבר לנדרש לכיסוי צרכיה שלה.
כל אחד מבני הזוג זכאי להגיש לביהמ"ש למשפחה תביעה לקבוע כי רכוש וזכויות מכל סוג שנצברו במשך שנות הנישואין ע"י בן הזוג השני הוא רכוש משותף ו/או במקרים המתאימים תביעה הפוכה, לקבוע כי רכוש מסויים אינו רכוש משותף (למשל רכוש שהגיע לבן הזוג בירושה). בתביעה זו ניתן גם לבקש לפרק את השיתוף ברכוש שבין בני הזוג ולחלקו ביניהם בין בדרך של מכירה בין בדרך אחרת של חלוקה.