עילות גירושין לגבר
עילות לגירושין מתייחסות בדרך כלל למצב שבו אחד מבני הזוג מבקש לסיים את הנישואין באופן חד צדדי. על פי ההלכה ישנן עילות שונות אשר נותנות בידי הבעל או האישה את ההצדקה לפנות לבית משפט רבני ולהגיש בקשה לגירושין. עילות גירושין יכולות להיות מסיבה אובייקטיבית : למשל מום שלא מאפשר המשך חיי משפחה, מחלה כלשהיא או אפילו עקרות. וישנן עילות סובייקטיביות שמתייחסות להתנהגות של אחד הצדדים: אלימות, התמכרויות וגם בגידה בבן הזוג. על כל פנים, אם גירושים עומדים על הפרק, זה הזמן לפנות אל עו"ד ירימי נתנאל לייעוץ גירושין העוסק בתחום מעל ל-20 אשר ישמח ללוות אתכם בתהליך המורכב.
גירושין להלכה
בכל מקרה שבו יחליט אחד מבני הזוג להגיש בקשה לגירושין מומלץ מאוד לפנות לעורך דין גירושין מומחה. בפגישה אתו ניתן להעלות את כל הנושאים והקשיים והוא יעשה סדר, יעמיד דברים על דיוקם ויוכל לנסח בקשה מסודרת לגירושין. ההלכה מייחסת חשיבות רבה לעילות לגירושין. ישנן עילות לגירוש האישה, ומצד שני לא חסרות גם סיבות לגירוש הבעל. לעיתים נראה שאין שוויון בין שני הצדדים, אבל זה מה שקבעה ההלכה ועם זה נגיע בסופו של דבר לבין הדין הרבני.
- אי סיפוק מזונות, אימפוטנציה, אלימות או חוסר נאמנות עלולות בקלות להוות עילה לגירושין מצד האישה. כמובן שיהיה עליה להוכיח את העילות הנ"ל ועדיף להצטייד בהוכחות וגיבוי.
- גם מהצד של הבעל ישנן כמובן עילות לגירושין (בגידה, חוסר סיכוי לשלום בית, עקרות).
- לכל עילה לגירושין יהיה השלכות שונות וכדאי להיוועץ עם עורך דין מומחה.
- לעיתים שתי עילות עלולות להתנגש זו בזו ולגרום דווקא לתוצאה הפוכה ממה שתכננתם בתחילה. צריך לדעת איך להציג את הסוגיה בבית המשפט , ורצוי שיעשה זאת איש מקצוע.
לא סרט בורקס
בסרטים מראים לנו לפעמים חוויות מחיי היום יום, וצובעים את הכול בהומור וחן. יש לזכור שבחיים האמתיים העניינים קורים קצת אחרת. לכן צריך לקחת את הדברים ברצינות ולהבין שכל מילה שתאמר בבין הדין עלולה או עשויה להביא לתוצאות שונות. אל בית המשפט צריך להגיע מוכנים לכל דבר ולהיות מגובים במסמכים והוכחות. עורך הדין שמייצג אתכם ידע איך לפנות אל בית הדין וכיצד לקדם אתכם אל התוצאה הרצויה.
לייעוץ ראשוני מיידי
השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר
עוד בנושא
פגישות ייעוץ
קרא עוד
הליך גירושין מה עושים?
קרא עוד
רוצה להתגרש פנו עכשיו לעו"ד גירושין
קרא עוד
עורך דין גירושין - שאלות ותשובות
כבר בראשית הליכי הגירושין בין בני הזוג מתבקשת, כעניין ברור מאליו, הכרעה בשאלה בידי מי יוחזקו הילדים לאחר הפירוד בין הוריהם. כל אחד מההורים זכאי להגיש לבימ"ש למשפחה תביעת משמורת שבה הוא תובע כי הילדים יישארו בחזקתו ויתגוררו עמו לאחר הפירוד. בדרך כלל ימנה ביהמ"ש פקידת סעד לשם בדיקה ומתן חוות דעת בשאלה מי מבין ההורים הוא המתאים ביותר להיות ההורה המשמורן. במקרים המתאימים יוסיף ביהמ"ש וימנה מומחה בתחום בריאות הנפש לצורך ביצוע בחינה מעמיקה יותר של מסוגלותם ההורית של ההורים. יודגש כי בחוק גם קיימת קביעה כללית (הניתנת לסתירה), כי ילדים עד גיל 6 יהיו במשמורת האם. בדרך כלל, קובע ביהמ"ש כי הילדים המשותפים יהיו במשמורת האם למרות שיש מקרים יוצאי דופן שבהם יקבע ביהמ"ש כי הילדים יהיו בחזקת האב וזאת בדר"כ בעקבות חוות דעת חד משמעית של פקידת הסעד ו/או המומחה למסוגלות הורית.
כאמור הסמכות לדון בתביעות הנ"ל הנן בידי בימ"ש למשפחה. אולם, בתנאים מסויימים גם ביה"ד הרבני יכול לדון בתביעות אלה. במסגרת תביעה לגירושין המוגשת לביה"ד, ורק במסגרת תביעת לגירושין, ניתן לצרף ולכרוך את התביעות הנ"ל: משמורת ילדים, מזונות אשה ותביעות רכוש, ולהגישן כחלק מתביעת הגירושין לביה"ד הרבני. יודגש כי ישנם תנאים מקדמיים שצריכים להתקיים על מנת שביה"ד יהיה מוסמך לדון בתביעות המצורפות ובהם התנאי העיקרי שתביעת הגירושין וצירוף יתר התביעות נעשו מתוך רצון וכוונה אמיתיים להתגרש ולא רק ממניעים טקטיים ומוך רצון לרכוש יתרונות על פני בן הזוג האחר. עוד יודגש כי מזונות ילדים לא ניתנים לצירוף וכריכה לתביעת גירושין והם תמיד יהיו בסמכות ביהמ"ש למשפחה.
כשקיים סכסוך בין בני זוג, זכאית האשה להגיש בכל עת לבימ"ש למשפחה תביעה נגד בעלה לתשלום למזונות ילדים. תביעה זו הנה תביעה לחייב את הבעל לשאת בכל ההוצאות הכרוכות בכלכלתם ובגידולם של הילדים והיא כוללת את כל הצרכים להם זקוקים הילדים החל ממזון, דרך לבוש, לימודים, בריאות, וכלה בדיור והוצאות החזקת דיור. ככלל, עפ"י החוק החל כיום על יהודים, חובת תשלום מזונות לילדים המשותפים, ככל שמדובר בצרכים הכרחיים, חלה באופן בלעדי על הבעל. יודגש כי קיימים מקרים ומצבים שבהם תחול על האם חובה להשתתף במזונות הילדים, כמו למשל במקרה שמדובר בילדים שמעל גיל 6 שנים, וכאשר האם עובדת ומשתכרת בשיעור שמעבר לנדרש לכיסוי צרכיה שלה.
כל אחד מבני הזוג זכאי להגיש לביהמ"ש למשפחה תביעה לקבוע כי רכוש וזכויות מכל סוג שנצברו במשך שנות הנישואין ע"י בן הזוג השני הוא רכוש משותף ו/או במקרים המתאימים תביעה הפוכה, לקבוע כי רכוש מסויים אינו רכוש משותף (למשל רכוש שהגיע לבן הזוג בירושה). בתביעה זו ניתן גם לבקש לפרק את השיתוף ברכוש שבין בני הזוג ולחלקו ביניהם בין בדרך של מכירה בין בדרך אחרת של חלוקה.