לייעוץ ראשוני מיידי

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    מקרקעין, צוואות וירושות

    תביעות גירושין, הסכמי נישואין, הסכמים בין ידועים בציבור – כל אלה מערבים בדרך כלל את תחום המקרקעין כמו גם צוואות וירושות. ניתן לומר כי אם גירושין הם המנה העיקרית, הרי שמקרקעין זו התוספת שנלווית אליה תמיד, בתיבול כזה או אחר.

    הניסיון והמציאות מלמדים כי דיני מקרקעין, צוואות וירושות, מהווים חלק אינטגרלי מפירוק משפחה, שהינו פירוק שותפות לכל דבר. תהליך הגירושין מתבצע ברוב המקרים בד בבד עם פעולות של מכירת בית או נכס משותף, קניית נכס או שכירת דירה, ואף מתקשר לנושאי צוואות וירושות.

    מחלקת שירותי מקרקעין, צוואות וירושות, התגבשה במשרד עו"ד ירימי לאורך שנים של חשיפה ועיסוק בתחומים אלה. העיסוק המסיבי בתחום הגירושין הוביל באופן טבעי לצורך במתן מענה לסוגיות בתחומים נלווים. התמיכה שנותן המשרד בתחום מקרקעין, צוואות וירושות, מאפשרת ללקוחות ליהנות משירות משפטי הוליסטי. הטיפול בסוגיות הנלוות לנושא גירושין, נישואין וידועים בציבור, ניתן ע"י עו"ד שצבר ניסיון וידע בתחומים אלה, ומכיר את ההקשרים הרחבים של הנושא הנידון

    השירות הנלווה מתמקד בעיקר בתחומים הבאים:

    • מכירה וקנייה של דירות ונכסים – לאנשים רבים, קניית דירה הינה הרכישה המשמעותית ביותר בחייהם. כשמדובר בצעד חשוב כל כך, כדאי ללוותו בעו"ד המיומן בנושאי מקרקעין, שידע לנהל את הפעילות להשגת התוצאות הטובות ביותר ללקוח.
    • שכירת דירה או נכס – שוק השכירויות הינו שוק פרוץ, הדורש חוק וסדר. גם השוכר וגם המשכיר נדרשים לליווי משפטי, שימנע הוצאות מיותרות או התחייבויות בלתי מושכלות.
    • צוואות וירושות – בשנים האחרונות הולכת וגוברת התודעה לפריצת סכסוכים בין צאצאי בני זוג. המציאות השופעת "פרקי ב'" מייצרת כר נרחב לסכסוכים אלה. לפיכך, נושא צוואות וירושות הפך כיום ללגיטימי יותר מתמיד. בתחום הסבוך ועתיר הבירוקרטיות – חשוב שעו"ד מנוסה ומומחה לעניין יטפל בנושא, ויספק שקט נפשי לאנשים המעורבים, לטווח הקצר והארוך גם יחד.

    לייעוץ ראשוני מיידי

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר




      עורך דין גירושין - שאלות ותשובות

      מהי תביעה למשמורת ילדים?

      כבר בראשית הליכי הגירושין בין בני הזוג מתבקשת, כעניין ברור מאליו, הכרעה בשאלה בידי מי יוחזקו הילדים לאחר הפירוד בין הוריהם. כל אחד מההורים זכאי להגיש לבימ"ש למשפחה תביעת משמורת שבה הוא תובע כי הילדים יישארו בחזקתו ויתגוררו עמו לאחר הפירוד. בדרך כלל ימנה ביהמ"ש פקידת סעד לשם בדיקה ומתן חוות דעת בשאלה מי מבין ההורים הוא המתאים ביותר להיות ההורה המשמורן. במקרים המתאימים יוסיף ביהמ"ש וימנה מומחה בתחום בריאות הנפש לצורך ביצוע בחינה מעמיקה יותר של מסוגלותם ההורית של ההורים. יודגש כי בחוק גם קיימת קביעה כללית (הניתנת לסתירה), כי ילדים עד גיל 6 יהיו במשמורת האם. בדרך כלל, קובע ביהמ"ש כי הילדים המשותפים יהיו במשמורת האם למרות שיש מקרים יוצאי דופן שבהם יקבע ביהמ"ש כי הילדים יהיו בחזקת האב וזאת בדר"כ בעקבות חוות דעת חד משמעית של פקידת הסעד ו/או המומחה למסוגלות הורית.

      מהי סמכות מקבילה של בית הדין הרבני?

      כאמור הסמכות לדון בתביעות הנ"ל הנן בידי בימ"ש למשפחה. אולם, בתנאים מסויימים גם ביה"ד הרבני יכול לדון בתביעות אלה. במסגרת תביעה לגירושין המוגשת לביה"ד, ורק במסגרת תביעת לגירושין, ניתן לצרף ולכרוך את התביעות הנ"ל: משמורת ילדים, מזונות אשה ותביעות רכוש, ולהגישן כחלק מתביעת הגירושין לביה"ד הרבני. יודגש כי ישנם תנאים מקדמיים שצריכים להתקיים על מנת שביה"ד יהיה מוסמך לדון בתביעות המצורפות ובהם התנאי העיקרי שתביעת הגירושין וצירוף יתר התביעות נעשו מתוך רצון וכוונה אמיתיים להתגרש ולא רק ממניעים טקטיים ומוך רצון לרכוש יתרונות על פני בן הזוג האחר. עוד יודגש כי מזונות ילדים לא ניתנים לצירוף וכריכה לתביעת גירושין והם תמיד יהיו בסמכות ביהמ"ש למשפחה.

      מהי תביעה למזונות ילדים?

      כשקיים סכסוך בין בני זוג, זכאית האשה להגיש בכל עת לבימ"ש למשפחה תביעה נגד בעלה לתשלום למזונות ילדים. תביעה זו הנה תביעה לחייב את הבעל לשאת בכל ההוצאות הכרוכות בכלכלתם ובגידולם של הילדים והיא כוללת את כל הצרכים להם זקוקים הילדים החל ממזון, דרך לבוש, לימודים, בריאות, וכלה בדיור והוצאות החזקת דיור. ככלל, עפ"י החוק החל כיום על יהודים, חובת תשלום מזונות לילדים המשותפים, ככל שמדובר בצרכים הכרחיים, חלה באופן בלעדי על הבעל. יודגש כי קיימים מקרים ומצבים שבהם תחול על האם חובה להשתתף במזונות הילדים, כמו למשל במקרה שמדובר בילדים שמעל גיל 6 שנים, וכאשר האם עובדת ומשתכרת בשיעור שמעבר לנדרש לכיסוי צרכיה שלה.

      מהי תביעה לשיתוף וחלוקת רכוש?

      כל אחד מבני הזוג זכאי להגיש לביהמ"ש למשפחה תביעה לקבוע כי רכוש וזכויות מכל סוג שנצברו במשך שנות הנישואין ע"י בן הזוג השני הוא רכוש משותף ו/או במקרים המתאימים תביעה הפוכה, לקבוע כי רכוש מסויים אינו רכוש משותף (למשל רכוש שהגיע לבן הזוג בירושה). בתביעה זו ניתן גם לבקש לפרק את השיתוף ברכוש שבין בני הזוג ולחלקו ביניהם בין בדרך של מכירה בין בדרך אחרת של חלוקה.

      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן