גישור גירושין
תהליך גישור לגירושין
במהלך השנים, יצא לכם להיות עדים למספר סיפורי גירושין של האנשים הקרובים לכם ולהיווכח במציאותם הכואבת. מעולם לא האמנתם שזה יקרה לכם, אך עם כל הצער שבדבר, זה קרה. כדי להפוך את ההליך הזה לפחות צלקתי, תוכלו לבחור בהליך גישור לגירושין. על מנת שהליך הגישור יתבצע כראוי ועל הצד הטוב ביותר, עליכם לבחור בעו"ד מנוסה כמו עו"ד ירימי נתנאל, אשר עוסק בתחום כבר מעל ל-20 שנה וישמח לסייע לכם לשרוד את הגירושין בשלום במידת האפשר, תוך שימת דגש על רגישות, הבנה ומקצועיות.
גישור לגירושין – לגשר במקום לנפץ
גישור לגירושין נועד לספק אלטרנטיבה ידידותית יותר לתביעת הגט. להלן היתרונות לבחירת הגישור:
- זמן – תביעת גט אורכת זמן רב שבו כל אחד מהצדדים פורש את משנתו בפני בית הדין, נאספות העדויות ובסופו של דבר מתבצעת ההחלטה. הליך הגישור הוא מהיר יותר ויוכל לחסוך מכם את "מריחת" הזמן, שבין כה וכה קשה לכם.
- התקדמות בקצב מותאם – בנוסף, הליך הגישור יותאם לקצב ההתקדמות של שני בני הזוג באופן אישי. כך, תוכלו לבצע החלטות שקולות וחשובות מבלי להרגיש שאתם מבזבזים את הזמן או לחוצים בזמן.
- תהליך השם דגש על כבוד הדדי – תביעת הגט בדרך כלל מלווה בחיכוכים ומחלוקות שהופכים את תהליך הגירושין למסויט במידת מה, מכאיב וקשה. בחלק מהזמן של הקשר רכשתם אהבה, חיבה וכבוד זה לזו. כדי לכבד את העבר הזוגי והמשמעותי שלכם, תוכלו לבצע הליך גישור שיסייע לכם לעבור את התהליך תוך מתן כבוד, הבנה ורגישות זה לזו.
מדוע יש לבחור בעו"ד כמגשר גירושין?
ראשית, במהלך הגישור נחתם הסכם הגירושין הכולל החלטות חוקיות על סוגיות הקשורות בבני הזוג. לכן, רצוי לבחור בעו"ד העוסק בגישור ובקיא בשני צדדי המפה, הן בצד הגישור והן בצד הגירושין. כך, תוכלו להחליט על הסכמים מהותיים תוך הבנת מורכבות הדברים בסיוע של איש מקצוע הבקיא במערכת הדין והמשפט. העו"ד המגשר יאפשר לכם למצוא את הגשר בין האינטרסים של כל אחד מהצדדים, משום שבתהליך הגירושין אין מנצחים או מפסידים, אלא רק שני אנשים המעוניינים לסיים את הדרך המשותפת שבנו ולעבור הלאה כדי לסלול דרך חדשה.
מגשר גירושין
נושא הגירושין הינו כאוב וקשה למספר רב של אנשים, כיום רבים כבר "גרושים דור שני" ורוצים להימנע מגירושין כואבים כפי שהיו כשהם היו ילדים. לעיתים בני הזוג מצליחים להגיע לעמק השווה כבר בהחלטת הגירושין. זה אומר שהם לא מאשימים זה את זו בכך שהנישואין לא צלחו, שהם יודעים בדיוק כיצד לחלק את הרכוש שצברו וגם את הדרך שבה יתנהלו עם הילדים לאחר הגירושין. במידה ובני הזוג הגיעו להסכמה באופן עצמאי – הם לא חייבים את תהליך הגירושין הקשה המערב בתי דין, עורכי דין משני הצדדים וכו'.
כיצד נעשה גישור לגירושין?
הליך הגישור זהו למעשה מפגש שנעשה בין בני הזוג ושבמהלכו מנוסח ונחתם מסמך המפרט את ההתנהלות של בני הזוג לאחר הגירושין – הנכסים, הילדים וכו'. החשיבות של ההליך הינה בכך שכל מה שהוסכם עליו יהיה רשום בכתב וייקבל אישור של נוטריון. הנוכחות של עורכי דין הכרחית בעיקר למתן תוקף להסכם וכן יצירת מסמך שאי אפשר לערער עליו מאוחר יותר (במילים אחרות, שעורך דין אחר לא יוכל למצוא בו "פרצות" לפתיחת הליכים כלשהם בעתיד).
מציאת עורך הדין המתאים להליך גישור גירושין
למרות שהליך גישור לגירושין הוא הרבה יותר קל ומהיר מהגירושין הרגילים, עדיין צריך לפנות למומחה איכותי ומקצועי ביותר בתחום, על מנת שיעניק את התמיכה הדרושה לכל אורך התהליך ויעשה זאת בצורה חברית ונעימה. עורך הדין נתנאל ירימי עובד בתחום המשפט שנים ארוכות, במהלכן הוא צבר לא רק ניסיון רב והיכרות משמעותית ביותר עם עולם המשפט בישראל, אלא גם קשרים נרחבים במוסדות השונים, מה שמאפשר גם לזרז תהליכים שונים בהקשר של גירושין, גם כאשר הם נעשים במסלול ה"מהיר" באמצעות הגישור. לסיוע בהליך גירושין מהיר וחסר תקלות – צרו קשר עוד היום.
לייעוץ ראשוני מיידי
השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר
עוד בנושא
מקרקעין, צוואות וירושות
קרא עוד
ייצוג וניהול הליכי גירושים
קרא עוד
גישורים
קרא עוד
עורך דין גירושין - שאלות ותשובות
כבר בראשית הליכי הגירושין בין בני הזוג מתבקשת, כעניין ברור מאליו, הכרעה בשאלה בידי מי יוחזקו הילדים לאחר הפירוד בין הוריהם. כל אחד מההורים זכאי להגיש לבימ"ש למשפחה תביעת משמורת שבה הוא תובע כי הילדים יישארו בחזקתו ויתגוררו עמו לאחר הפירוד. בדרך כלל ימנה ביהמ"ש פקידת סעד לשם בדיקה ומתן חוות דעת בשאלה מי מבין ההורים הוא המתאים ביותר להיות ההורה המשמורן. במקרים המתאימים יוסיף ביהמ"ש וימנה מומחה בתחום בריאות הנפש לצורך ביצוע בחינה מעמיקה יותר של מסוגלותם ההורית של ההורים. יודגש כי בחוק גם קיימת קביעה כללית (הניתנת לסתירה), כי ילדים עד גיל 6 יהיו במשמורת האם. בדרך כלל, קובע ביהמ"ש כי הילדים המשותפים יהיו במשמורת האם למרות שיש מקרים יוצאי דופן שבהם יקבע ביהמ"ש כי הילדים יהיו בחזקת האב וזאת בדר"כ בעקבות חוות דעת חד משמעית של פקידת הסעד ו/או המומחה למסוגלות הורית.
כאמור הסמכות לדון בתביעות הנ"ל הנן בידי בימ"ש למשפחה. אולם, בתנאים מסויימים גם ביה"ד הרבני יכול לדון בתביעות אלה. במסגרת תביעה לגירושין המוגשת לביה"ד, ורק במסגרת תביעת לגירושין, ניתן לצרף ולכרוך את התביעות הנ"ל: משמורת ילדים, מזונות אשה ותביעות רכוש, ולהגישן כחלק מתביעת הגירושין לביה"ד הרבני. יודגש כי ישנם תנאים מקדמיים שצריכים להתקיים על מנת שביה"ד יהיה מוסמך לדון בתביעות המצורפות ובהם התנאי העיקרי שתביעת הגירושין וצירוף יתר התביעות נעשו מתוך רצון וכוונה אמיתיים להתגרש ולא רק ממניעים טקטיים ומוך רצון לרכוש יתרונות על פני בן הזוג האחר. עוד יודגש כי מזונות ילדים לא ניתנים לצירוף וכריכה לתביעת גירושין והם תמיד יהיו בסמכות ביהמ"ש למשפחה.
כשקיים סכסוך בין בני זוג, זכאית האשה להגיש בכל עת לבימ"ש למשפחה תביעה נגד בעלה לתשלום למזונות ילדים. תביעה זו הנה תביעה לחייב את הבעל לשאת בכל ההוצאות הכרוכות בכלכלתם ובגידולם של הילדים והיא כוללת את כל הצרכים להם זקוקים הילדים החל ממזון, דרך לבוש, לימודים, בריאות, וכלה בדיור והוצאות החזקת דיור. ככלל, עפ"י החוק החל כיום על יהודים, חובת תשלום מזונות לילדים המשותפים, ככל שמדובר בצרכים הכרחיים, חלה באופן בלעדי על הבעל. יודגש כי קיימים מקרים ומצבים שבהם תחול על האם חובה להשתתף במזונות הילדים, כמו למשל במקרה שמדובר בילדים שמעל גיל 6 שנים, וכאשר האם עובדת ומשתכרת בשיעור שמעבר לנדרש לכיסוי צרכיה שלה.
כל אחד מבני הזוג זכאי להגיש לביהמ"ש למשפחה תביעה לקבוע כי רכוש וזכויות מכל סוג שנצברו במשך שנות הנישואין ע"י בן הזוג השני הוא רכוש משותף ו/או במקרים המתאימים תביעה הפוכה, לקבוע כי רכוש מסויים אינו רכוש משותף (למשל רכוש שהגיע לבן הזוג בירושה). בתביעה זו ניתן גם לבקש לפרק את השיתוף ברכוש שבין בני הזוג ולחלקו ביניהם בין בדרך של מכירה בין בדרך אחרת של חלוקה.