גישורים
מדינת ישראל הצטרפה זה מכבר למגמה התופסת תאוצה בעולם כולו – הוצאת תחומים משפטיים רבים מחוץ לכותלי בית המשפט, ומציאת דרכים חלופיות לפתרון סכסוכים. אחד התחומים הללו הוא תביעות בתחום המשפחה, ובעיקר ניהול הליכי הגירושין באמצעות גישורים. הגישורים הולכים ותופסים מקום נכבד בניהול הליכי גירושין, ויש סיבות רבות לפופולאריות של הקונספט המתפתח.
גישורים וגירושין – אפשרות אחרת
תהליך הגישור מביא איתו רוח חדשה לפתרון סכסוכים, וכאשר מדובר בהליכי גירושין, מדובר בהחלט במשב רוח אופטימי, שמיטיב עם כל הצדדים. לגישורים יש יתרונות רבים על הליך גירושין המתנהל בבית המשפט:
הליך הגירושין בבית משפט מספק פתרון כפוי, בעוד הליך הגישור מגיע לפתרון תוך שיתוף פעולה והסכמה.
ההליך המשפטי הינו כוחני, ופעמים רבות משפיל ומתסכל לשני הצדדים, בעוד הגישור מתקיים בסביבה מכילה יותר, באווירה נעימה יותר, כשההזמנה היא לשלום ולא למלחמה.
גישורים חוסכים בהוצאות הכבדות, הכרוכות בניהול הליך הגירושים בערכאות המשפטיות. מדובר בהקלה משמעותית לבני זוג, הנמצאים פעמים רבות בתקופה כלכלית לא פשוטה.
תהליך הגישור משתף את בני הזוג באופן פעיל בהחלטות, הסכמות וויתורים, כאשר לכל אחד מבני הזוג יש אפשרות להתבטא בצורה חופשית. הכללים הרווחים בתהליך גישור הם כללים של תקשורת טובה, מציאת אינטרסים משותפים, ריכוך והסכמה. בסיטואציית הגירושין אלו כללים מבורכים ומפתיעים, שבעזרתם ניתן להפוך מערכת יחסים עכורה וקנטרנית לקשר שיש בו הבנה ושיתוף. גישורים מוכיחים שגירושין אינם בהכרח פירוק המשפחה אלא הרכבתה מחדש בצורה אחרת.
ממלכת הגישור של ליאורה ירימי
מחלקת הגישורים במשרד עו"ד ירימי מנוהלת ע"י ליאורה ירימי – מטפלת משפחתית, תרפיסטית באמנות, בוגרת שני קורסים לגישור כללי והתמחות בענייני משפחה. ייחודה של מחלקה זו הוא בשילוב של גישור משפטי עם תמיכה רגשית וליווי אישי. הגישור מתבצע באווירה נינוחה, המאפשרת לשני הצדדים להניח בצד את "כלי הנשק" ולפעול ביחד להשגת גירושין בדרכי שלום ונועם. עו"ד ירימי מלווה את התהליך ומספק לו את כל הידע המשפטי הדרוש לסיומו בהצלחה.
ליצירת קשר ושיחת ייעוץ ראשונית (ללא עלות) אתם מוזמנים לפנות למשרדנו.
לייעוץ ראשוני מיידי
השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר
עוד בנושא
מקרקעין, צוואות וירושות
קרא עוד
ייצוג וניהול הליכי גירושים
קרא עוד
גישורים
קרא עוד
עורך דין גירושין - שאלות ותשובות
כבר בראשית הליכי הגירושין בין בני הזוג מתבקשת, כעניין ברור מאליו, הכרעה בשאלה בידי מי יוחזקו הילדים לאחר הפירוד בין הוריהם. כל אחד מההורים זכאי להגיש לבימ"ש למשפחה תביעת משמורת שבה הוא תובע כי הילדים יישארו בחזקתו ויתגוררו עמו לאחר הפירוד. בדרך כלל ימנה ביהמ"ש פקידת סעד לשם בדיקה ומתן חוות דעת בשאלה מי מבין ההורים הוא המתאים ביותר להיות ההורה המשמורן. במקרים המתאימים יוסיף ביהמ"ש וימנה מומחה בתחום בריאות הנפש לצורך ביצוע בחינה מעמיקה יותר של מסוגלותם ההורית של ההורים. יודגש כי בחוק גם קיימת קביעה כללית (הניתנת לסתירה), כי ילדים עד גיל 6 יהיו במשמורת האם. בדרך כלל, קובע ביהמ"ש כי הילדים המשותפים יהיו במשמורת האם למרות שיש מקרים יוצאי דופן שבהם יקבע ביהמ"ש כי הילדים יהיו בחזקת האב וזאת בדר"כ בעקבות חוות דעת חד משמעית של פקידת הסעד ו/או המומחה למסוגלות הורית.
כאמור הסמכות לדון בתביעות הנ"ל הנן בידי בימ"ש למשפחה. אולם, בתנאים מסויימים גם ביה"ד הרבני יכול לדון בתביעות אלה. במסגרת תביעה לגירושין המוגשת לביה"ד, ורק במסגרת תביעת לגירושין, ניתן לצרף ולכרוך את התביעות הנ"ל: משמורת ילדים, מזונות אשה ותביעות רכוש, ולהגישן כחלק מתביעת הגירושין לביה"ד הרבני. יודגש כי ישנם תנאים מקדמיים שצריכים להתקיים על מנת שביה"ד יהיה מוסמך לדון בתביעות המצורפות ובהם התנאי העיקרי שתביעת הגירושין וצירוף יתר התביעות נעשו מתוך רצון וכוונה אמיתיים להתגרש ולא רק ממניעים טקטיים ומוך רצון לרכוש יתרונות על פני בן הזוג האחר. עוד יודגש כי מזונות ילדים לא ניתנים לצירוף וכריכה לתביעת גירושין והם תמיד יהיו בסמכות ביהמ"ש למשפחה.
כשקיים סכסוך בין בני זוג, זכאית האשה להגיש בכל עת לבימ"ש למשפחה תביעה נגד בעלה לתשלום למזונות ילדים. תביעה זו הנה תביעה לחייב את הבעל לשאת בכל ההוצאות הכרוכות בכלכלתם ובגידולם של הילדים והיא כוללת את כל הצרכים להם זקוקים הילדים החל ממזון, דרך לבוש, לימודים, בריאות, וכלה בדיור והוצאות החזקת דיור. ככלל, עפ"י החוק החל כיום על יהודים, חובת תשלום מזונות לילדים המשותפים, ככל שמדובר בצרכים הכרחיים, חלה באופן בלעדי על הבעל. יודגש כי קיימים מקרים ומצבים שבהם תחול על האם חובה להשתתף במזונות הילדים, כמו למשל במקרה שמדובר בילדים שמעל גיל 6 שנים, וכאשר האם עובדת ומשתכרת בשיעור שמעבר לנדרש לכיסוי צרכיה שלה.
כל אחד מבני הזוג זכאי להגיש לביהמ"ש למשפחה תביעה לקבוע כי רכוש וזכויות מכל סוג שנצברו במשך שנות הנישואין ע"י בן הזוג השני הוא רכוש משותף ו/או במקרים המתאימים תביעה הפוכה, לקבוע כי רכוש מסויים אינו רכוש משותף (למשל רכוש שהגיע לבן הזוג בירושה). בתביעה זו ניתן גם לבקש לפרק את השיתוף ברכוש שבין בני הזוג ולחלקו ביניהם בין בדרך של מכירה בין בדרך אחרת של חלוקה.